Mijn naam is Jan Willem Bijl. Ik werk als docent, mediavormgever en kunstenaar. Mijn werk bestaat vooral uit stillevens en landschappen. Naast beeldend kunstenaar ben ik vormgever/ Art Director. Mijn uitgangspunt is heldere ontwerpen maken voor opdrachtgevers die hun boodschap prikkelend en effectief in beeld willen brengen. Verder ben ik docent bij de opleiding Mediavormgeving aan het Horizon College in Hoorn. Ik hoop daar studenten die aan het begin staan van hun carrière als mediavormgever te inspireren en motiveren. Als vormgever werk ik voor verschillende magazines zoals KIJK en Fiets. Ik maak illustraties en infographics. Mijn schilderijen maak ik traditioneel met potlood, papier en verf. Vaak werk ik op papier met collagetechnieken. Als u mijn werk interessant vindt, nodig ik u uit om mijn website te bezoeken: www.bijlinbeeld.nl
Op 24 en 25 juni exposeert Pien de Graaf
Pien de Graaf (1967) is autonoom en intuïtief kunstenaar en woont op de Woude. Als fotograaf is zij een nieuwsgierige reiziger. In haar meest recente werk toont zij haar oog voor kleur, licht, lucht en lijnen. Van de straat en in de natuur. Na eerder abstract grafisch werk vangt zij nu in haar onbewerkte foto’s de rauwe schoonheid van het alledaagse- in haar herkenbare kader. Soms in krachtig en contrastrijk zwartwit, in pastel, in uitgesproken kleuren, steeds zoekt zij schoonheid die uitnodigt tot langer kijken. Pien is afgezien van een uitstap naar de Rietveld academie vooral autodidact. Zij exposeerde eerder in Amsterdam.
Foto Pien de Graaf
Foto Pien de Graaf
Anoushka van Velzen is zich vanuit een mode-en grafische achtergrond gaan richten op beeldende kunst en fotografie. Zij maakt objecten en foto’s waarin haar fascinatie voor rituelen, liefde voor sprookjesachtige taferelen bij elkaar komen in de Collectie van Velzen, www.anoushkavanvelzen.nl. Naast haar kunstenaarschap geeft zij creatieve workshops op basisscholen.
Voor het eerst in hun bestaan exposeren vader en dochter samen. Een gewaagd experiment. Want hun opleiding en beeldtaal zijn totaal verschillend. André (1961) volgde in de jaren tachtig de nogal conservatieve kunstacademie in Maastricht waar werken naar de waarneming hoog in het vaandel stond. Meis (1997) studeerde in de jaren tien aan de Gerrit Rietveld academie waar concept en individualiteit zeer worden gewaardeerd.
De oude Vranken is vooral bekend van de bronzen sculpturen maar hij laat nu grafisch werk zien, voornamelijk etsen, die door de jaren heen bij vlagen ontstaan. Zij motief blijft onveranderd het menselijk figuur.
Vranken de jongere is een duizendpoot: ze maakt films over haar kijk op het dagelijks leven, ze is frontvrouw in een punkband, ze schildert en maakt keramische sculpturen. Voor deze gelegenheid maakte zij enkele nieuwe keramische werken. Ook zijn er filmpjes te zien die zij in de coronaperiode op De Woude maakte.
De twee artiesten zijn aanwezig bij de tentoonstelling en geven zo nodig tekst en uitleg.
Meis Vranken
André Vranken